Krönika: Använd ditt inflytande i föreningen Kommunal


Har du en idé om något som Kommunal borde jobba med framöver? Då ska du inte hålla den för dig själv.

Bild på Malin Ragnegård.
Foto: Kommunal.

Jag tycker att något av det bästa med att vara med i en demokratisk förening som Kommunal är att det är öppet för alla medlemmar att säga vad de tycker, och att lämna förslag. Nästa år håller Kommunal sin kongress, det högsta beslutande mötet för föreningen som hålls vart tredje år. De allra tyngsta frågorna som Kommunal driver har medlemmar skrivit motioner om. Ta till exempel skyddad yrkestitel för undersköterskor. Det började som en kongressmotion 2016, och sedan drev vi den stenhårt ända fram till att den klubbades igenom i riksdagen. Jag är så stolt över vår förening, tillsammans kan vi flytta berg! Så passa på du som är medlem i Kommunal att skriva en kongressmotion, det är möjligt fram till den 15 september.

Du vet säkert att det också går att lämna förslag inför avtalsrörelsen. För några dagar sedan gick tiden ut för att lämna avtalsförslag för de avtal som löper ut under våren 2025. För dem som löper ut på hösten finns det tid kvar till den 30 november. Tveka inte om du vill lämna in ett förslag själv, eller tillsammans med kollegorna på jobbet!

Efter att du klickar på ”skicka” och förslaget går iväg så styr vi tillsammans genom medlemsinflytande vilka frågor som prioriteras. Yrkesaktiva medlemmar i samma avtalsområde som du läser och prioriterar mellan förslagen, så att de viktigaste och mest relevanta frågorna för din bransch tas upp i avtalsrörelsen. 

Jag hoppas att du tar chansen. Du lämnar enkelt ditt förslag eller din motion via Mina sidor, och om du har frågor eller vill skriva tillsammans med andra – hör av dig till din sektion. Stort lycka till!

Malin Ragnegård
Förbundsordförande,
Kommunal

Dela sidan

Kontakta Kommunal

Har du frågor om medlemskap eller behöver du hjälp i något som rör ditt arbetsliv? Ring, så hjälper vi dig!

010-442 70 00Öppettider och andra kontaktvägar