Djurskötare inom djurpark
Jobbar du som djurskötare? Då är Kommunal fackförbundet för dig! Vi arbetar för att du ska få en bättre vardag på jobbet och finns här för att ge dig råd och stöd kring allt som rör ditt yrke.
Medlemmar i Kommunal är anställda hos exempelvis djurparker. Är du djurskötare inom lantbruksföretag och mjölkbönder? Då kan du läsa vad som gäller för dig på Djurskötare inom lantbruksföretag och mjölkbönder | Kommunal
Det här gör Kommunal för dig
Kommunal driver djurskötares frågor i förhandlingar med arbetsgivare, i samtal med politiker och i opinionen.
Läs mer om Kommunals arbete inom branschen grön sektor.
Få koll på lönen!
Vilken lön ska du begära, vad ingår i lönen och hur kan du påverka den? Du som är medlem i Kommunal kan kontakta din sektion eller ringa Kommunal Direkt för att få råd och stöd.
Engagera dig!
Glöm inte att du kan påverka din arbetsplats! Genom att bli skyddsombud eller arbetsplatsombud kan du vara med och göra skillnad för dig och dina kollegor.
Läs mer om vad det innebär att vara förtroendevald eller kontakta din sektion för att höra vad det finns för möjligheter där du bor.
Behöver du stöd?
Som medlem i Kommunal får du hjälp om problem uppstår med din arbetsgivare, om du behöver expertråd kring ditt yrke eller har frågor om ditt avtal. Kontakta din sektion eller Kommunal Direkt för rådgivning.
Aktuellt om ditt yrke
Kartläggning av utbildningsvägar inom de gröna näringarna
Inom de gröna näringarna finns det flera utmaningar på arbetsmarknaden. Det handlar bland annat om ett generationsskifte, verksamhetsförändringar och brist på yrkesutbildad arbetskraft. Den här rapporten innehåller en kartläggning av de vanligaste utbildningsvägarna inom branschen. Rapport från 2018.Prat från verkligheten
Vissa jobbar hårt för att Sverige ska rulla även när andra är lediga. Prat från verkligheten är podden där medlemmar i Kommunal delar med sig av berättelser som sällan hörs.Rätt grindsystem gör drivning av kor säkrare
Varje år anmäls cirka 40 arbetsplatsolyckor i Sverige där den drabbade har skadats av nötkreatur. Eftersom många olyckor inte anmäls, är antalet drabbade uppskattningsvis tio gånger fler. Att driva kor till klövverkning är särskilt riskfyllt, med stressade kor som blir oberäkneliga. Nu har forskare på Institutet för jordbruks- och miljöteknik, JTI, testat och utvärderat vilket drivningssystem som gör hanteringen av korna säkrare.
Nyfiken på medlemskap?
Vill du eller någon du känner ha mer info om vad det innebär att vara medlem? Lämna kontaktuppgifter i vårt formulär, så kontaktar vi dig eller personen du vill tipsa och berättar mer om medlemskapet.